ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Το «έστρωσε» στην Πάρνηθα - Χιόνια και στην Εύβοια

Κακοκαιρία: Το «έστρωσε» στην Πάρνηθα - Χιόνια και στην Εύβοια
Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με έντονες χιονοπτώσεις κάνει «ποδαρικό» η ψυχρή εισβολή σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από νωρίς το πρωί της Κυριακής (28/1), ενώ έχει αρχίσει να το «στρώνει» τόσο στην Πάρνηθα και την Εύβοια, όσο και στην Κρήτη.

Ειδικότερα, στα «λευκά» ντύθηκαν αρκετές περιοχές του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και η Σέτα του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια, φαινόμενα να το οποία πρόκειται να επιμείνουν, αλλά και να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, σήμερα Κυριακή (28/1) θα χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ από το νωρίς το απόγευμα ήδη έχει αρχίσει να χιονίζει και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Παράλληλα, από νωρίς την Κυριακή έκλεισε τμήμα της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή.

Για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29/1) στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ