ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: 64χρονη προσφέρει ζωή με τον θάνατο της

Μυτιλήνη: 64χρονη προσφέρει ζωή με τον θάνατο της
pixabay

Ζωή με τον θάνατο της προσέφερε μια 65χρονη γυναίκα που έφυγε από τη ζωή στη Μυτιλήνη, όταν τα παιδιά της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου στήθηκε αερογέφυρα στο Βοστάνειο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη για τη λήψη οργάνων 64χρονης που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και οργάνων σώματος Μυτιλήνης Μαρία Ζερβού η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου «ευαισθητοποιημένα τα παιδιά της άτυχης συντοπίτισσάς μας στη δωρεά οργάνων, συμφώνησαν και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων».

Εξειδικευμένο κλιμάκιο μετέβη στη Μυτιλήνη και έλαβε τους νεφρούς, ενώ δεν ελήφθη τελικά το ήπαρ όπως είχε προγραμματισθεί καθώς ο λήπτης έπασχε από κορονοϊό και δεν ήταν δυνατή η μεταμόσχευση. Λόγω της ηλικίας της γυναίκας δεν μπορούσαν να ληφθούν αλλά όργανα.

Παράλληλα η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και οργάνων σώματος Μυτιλήνης, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες δράσεις για την ενημέρωση και αναισθητοποίηση του πληθυσμού στο θέμα της δωρεάς οργάνων και της αιμοδοσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ