Θεσσαλονίκη: Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκαλούν οι καταλήψεις στο ΑΠΘ
Ανανεώθηκε:
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η αυταπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας αναμένεται να εξετάσει σειρά από αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως.
Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, υπό το φως καταγγελιών φοιτητών για ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς, έδωσε εντολή να διεξαχθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα με διπλό στόχο:
αφενός κατά όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και αφετέρου κατά των πρυτανικών αρχών και των αρμόδιων οργάνων όσον αφορά τις ενέργειές τους για την αποτροπή των καταλήψεων στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.
Τα αδικήματα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας είναι - κατά περίπτωση - τα εξής: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία), παράνομη βια (κατά συρροή και κατά συναυτουργία), επικίνδυνη σωματική βλάβη (κατά συρροή και κατά συναυτουργία) και παράβαση καθήκοντος.
Η έρευνα που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανατέθηκε στην Αστυνομία.
Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου 50χρονου από δύσβατο σημείο στο Μεσολόγγι
13:45
Ο Κασσελάκης κατέβασε το σποτ με τη μουσική του Ξαρχάκου - Η ανάρτηση του συνθέτη
13:36
Βάνα Πεφάνη στο CNN Greece: «Η λήθη είναι πολιτική πράξη»
13:25
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ισπανία - Εικόνες καταστροφής
13:15