ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια που φέρνει η κακοκαιρία Avgi, θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Φυλής, αλλά και στις περιοχές της Πεντέλης, Κηφισιάς, Διονύσου και Μάνδρας αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

 

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Φυλής επισημαίνει ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιά που αναμένεται τις επόμενες ώρες, για αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, θα παραμείνουν κλειστά τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο και όλες οι αθλητικές – εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Φυλής.

Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για θερμαινόμενη αίθουσα και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Φυλής θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οδηγήθηκε στην απόφαση να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση τη συγκεκριμένη ημέρα τα σχολεία ορισμένων Δήμων της Βόρειας, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία της Εύβοιας και στη Βοιωτία.

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μετά από επικοινωνία που είχε με τους δημάρχους της Πεντέλης, της Κηφισιάς και του Διονύσου εισηγήθηκε τηλεκπαίδευση στα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών.

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους παρακάτω 9 Δήμους:

Μάνδρας-Ειδυλλίας,
Φυλής,
Αχαρνών,
Διονύσου,
Κηφισιάς,
Ωρωπού,
Πεντέλης
Μαραθώνα και
Παλλήνης
.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ