ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκος πιλότος: Αν με εκδώσετε, θα με εκτελέσουν

Τούρκος πιλότος:  Αν με εκδώσετε, θα με εκτελέσουν
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των Τούρκων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ

Με απόλυτη βεβαιότητα ένας από τους Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασε με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αναφέρει στην κατάθεσή του, που φέρνει σήμερα στο φως το CNN Greece, ότι θα εκτελεστεί, αν επιστρέψει στην Τουρκία. 

Οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες και ο τούρκος πιλότος περιγράφει όσα έγιναν στη μονάδα του το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος. Στην κατάθεσή του επίσης κάνει αναφορά στο ότι δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση να διαταράξουν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και μάλιστα αυτή του η φράση, ήταν που έκανε και τον εισαγγελέα να αποσύρει την αρχική κατηγορία για διατάραξη διεθνών σχέσεων της χώρας.

Η κατάθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαι αξιωματικός του τουρκικού στρατού. Στις 15-7-2016 και βραδινές ώρες, πήρα εντολή από την διοίκηση του Συντάγματος να παραλάβω με στρατιωτικό ελικόπτερο από μια λεωφόρο στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες. Δέχτηκα όμως πυρά από Τούρκους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να επιστρέψω στο χώρο όπου βρίσκονταν τα ασθενοφόρα. Εκεί δέχτηκα ένοπλη επίθεση από Τούρκους αστυνομικούς.

Μαζί με άλλους επτά στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εμένα, επιβιβαστήκαμε άρον-άρον σε στρατιωτικό ελικόπτερο (ασθενοφόρο) το οποίο δεν είχε χτυπηθεί από πυρά και αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας, διότι οι Τούρκοι αστυνομικοί, μόλις θα μας έβλεπαν με στρατιωτικές στολές θα μας θεωρούσαν πραξικοπηματίες και θα μας σκότωναν.

Για την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ζητήσαμε άδεια. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση, ούτε να διαταράξουμε τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Τουρκία, ούτε να εισέλθουμε παράνομα στη χώρα σας. Το μόνο που σκεφτόμασταν εκείνη τη στιγμή ήταν να σώσουμε τις ζωές μας. Ζητώ τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα σας, γιατί εάν επιστρέψω στην Τουρκία το μόνο βέβαιο είναι ότι θα εκτελεστώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι καταθέσεις των υπόλοιπων στρατιωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Να επέμβει τώρα η διεθνής κοινότητα, ζητά η δικηγόρος των «8»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ