ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρέαν ξεναγήσεις για άτομα 65+, η ταινία «Callas Forever» και τα εργαστήρια

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρέαν ξεναγήσεις για άτομα 65+, η ταινία «Callas Forever» και τα εργαστήρια
AP Photo/Ed Maloney

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, την σοπράνο - σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα, συνεχίζει και τον Φεβρουάριο να δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους αλλά και σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν αυτή την προσωπικότητα.

Με ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, το μουσείο καλεί τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τις διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής υπόστασης της Μαρίας Κάλλας.

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, λοιπόν, εγκαινιάζει για τον μήνα Φεβρουάριο ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε άτομα 65+ που θα περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου και στόχο έχει να εμβαθύνει στην γνώση γύρω από την καριέρα και τη ζωή της μεγάλης σοπράνο.

Παράλληλα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 18.00 καλεί στην προβολή της ταινίας «Callas Forever» (2002) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στην πρώτη του συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Τέλος, το Μουσείο Μαρία Κάλλας ανανεώνει το ραντεβού τα Σάββατα με ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και γονείς, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί και περιλαμβάνει οικογενειακά εργαστήρια και δημιουργικές αφηγήσεις.

Δωρεάν ξεναγήσεις για άτομα 65+

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

1, 8, 15, 29 Φεβρουαρίου & 7, 14, 21, 28 Μαρτίου / 11.00-11.50 π.μ.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά : 210 44 04 204

Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά

Είσοδος στο μουσείο : 7 ευρώ για 65+

Ξενάγηση : δωρεάν

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 10' πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης.

  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Προβολή της ταινίας «Callas Forever» - Κυριακή 18 Φεβρουαρίου - 18:00

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και παρουσιάζει την προβολή της ταινίας "Callas Forever" (2002) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου με θέα την Ακρόπολη.

Γενική Είσοδος: 10€ / άτομο

Διάρκεια ταινίας: 1h 45m

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με την προβολή της ταινίας. Δωρεάν πρόσβαση στην προβολή με το αντίτιμο της γενικής εισόδου.

Προτεινόμενη διάρκεια επίσκεψης στο μουσείο 60’.

Κράτηση μέσω της πλατφόρμας More. Οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 2/2.

  • Για όσα άτομα δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, μπορούν να απευθυνθούν στο ταμείο του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες & κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 4404204 (Τρίτη – Παρασκευή 11:00-16:00).

  • Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ