ΕΛΛΑΔΑ

Κακαιρία Avgi: Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διονύσου λόγω χιονόπτωσης

Κακαιρία Avgi: Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διονύσου λόγω χιονόπτωσης
EUROKINISSI

Η Αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κακοκαιρία «Avgi»: Όλα τα μέτρα για εργαζόμενους, μαθητές και ασφαλείς μετακινήσεις

Σε ειδικές συνθήκες βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Avgi» που εδώ και μερικές ώρες έχει εντείνει τα «χτυπήματά» της. Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση και μεταξύ άλλων λήφθηκαν μέτρα για μαθητές, εργαζόμενους, αλλά και τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία «Αυγή» ελήφθησαν μέτρα κυρίως για την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, και γενικότερα στο οδικό δίκτυο, αλλά και συστάσεις για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

Κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη (30/01) τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής - και ειδικότερα, στους Δήμους Μάνδρας - Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Μαραθώνα Πεντέλης και Παλλήνης.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το πέρας της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Avgi», που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική. «Αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στις 8 έως το πρωί της Τετάρτης στις 10 στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα.

Αυτό θα αναθεωρείται ανάλογα με την κακοκαιρία. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στην Εύβοια και στη Βοιωτία για τη μη λειτουργία των σχολείων διά ζώσης για αύριο Τρίτη και με το υπουργείο Παιδείας για τηλεκπαίδευση. Και σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (σ.σ.: στους νομούς αυτούς) και στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Μαραθώνα, Πεντέλης και Παλλήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ