ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων
EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη  1η Φεβρουαρίου αντιδρούν οι φοιτητές των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην απόφαση της κυβέρνησης για ίδρυση μη κρατικών  πανεπιστημίων.

Φοιτητές και καθηγητές σήμερα θα διαδηλώσουν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αναλυτικότερα τα συλλαλητήρια θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα (Προπύλαια), τη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), καθώς και άλλες πόλεις της χώρας.

Από την πλευρά της η συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι γονείς και σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και των ΕΛΜΕ καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, βρίσκονται δίπλα στους φοιτητές κάνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Η απόφαση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική / πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μέσα από σχετική της ανακοίνωση καλεί με τη σειρά της στην κινητοποίηση της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια, ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αναφέροντας «Το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο)

Την Πέμπτη 8 Φλεβάρη να βουλιάξει η Αθήνα!

«Χαιρετίζουμε τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουν το νομοσχέδιο και που μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, όλο το λαό δίνουμε ένα δίκαιο αγώνα! Οι φοιτητές διεκδικούμε ένα καλό σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

Πετύχαμε την πρώτη νίκη και συνεχίζουμε! Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο όμως ο μήνας τελειώνει και το νομοσχέδιο έχει μείνει στα χαρτιά!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια! Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να μας αιφνιδιάσει ούτε να μας εμποδίσει να κατέβουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους, τώρα γενικεύοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή, επιδιώκει με συκοφαντίες, με εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές» και απειλές για κόψιμο της χρηματοδότησης στα ιδρύματα να μας σταματήσει. Η καταστολή δεν θα περάσει! Οι φοιτητές θα εντείνουμε τον αγώνα!

Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί. Ας ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο και να το αποσύρει!

Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ενιαία πανελλαδική απάντηση. Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι να βρεθούμε στην Αθήνα να διαδηλώσουμε!

Διεκδικούμε

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

Ένα ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση!

Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

Κατάργηση της ΕΒΕ.

Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ