ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Μετά το τέλος της πορείας, ομάδα 100 ατόμων, έφθασε στην πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και ξεκίνησε επιθέσεις με πέτρες, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση κρότου - λάμψης.

Νωρίτερα, ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει το «φράγμα» που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των ανθοπωλείων και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν με κοντάρια στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα, ενώ ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσλονίκη.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί εξήγγειλαν δάσκαλοι και καθηγητές για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ