ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε μοναστήρι στη Βοιωτία: Πώς εντοπίστηκαν νεκρές οι δύο μοναχές

Τραγωδία σε μοναστήρι στη Βοιωτία: Πώς εντοπίστηκαν νεκρές οι δύο μοναχές
PIXABAY

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία, όπου εντοπίστηκαν νεκρές δύο μοναχές από φωτιά που ξέσπασε, με το πιο εφιαλτικό σενάριο για τους πυροσβέστες που έκαναν επέμβαση για να σβήσουν την πυρκαγιά στα κελιά του μοναστηρίου στον Υψηλάντη Βοιωτίας να επιβεβαιώνεται. 

Ειδικότερα, όταν έσβησαν τη φωτιά στα κελιά εντόπισαν νεκρές δύο μοναχές ηλικίας 75 και 77 ετών. Οι συγγενείς των δύο ηλικιωμένων μοναχών είχαν ανησυχήσει αλλά δεν μπορούσαν να τις εντοπίσουν.

Πώς έγινε η τραγωδία

Η φωτιά εντοπίστηκε κατά τις βραδινές ώρες της χθεσινής ημέρας, για τα αίτια της οποίας εξελίσσεται προανάκριση, αλλά οι δύο μοναχές δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Δεν απαντούσαν σε τηλεφωνικές κλήσεις και οι πόρτες του μοναστηριού ήταν κλειδωμένες.

Οι συγγενείς μαζί με τον δήμαρχο Θεσπιέων Αλιάρτου Γιώργο Αραπίτσα και μαζί με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν μέσα στη μονή, για να βρεθούν μπροστά στην τραγωδία.

Η μια μοναχή βρίσκονταν μέσα στο κελί όπου ξέσπασε φωτιά καθώς έφερε εγκαύματα, ενώ η αδερφή της εντοπίστηκε σε διπλανό κελί όπου είχαν επεκταθεί οι αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα permissos.gr, oι δύο αδερφές εντοπίστηκαν νεκρές, πολύ κοντά σε μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού.

Η έρευνα για το περιστατικό εξελίσσεται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ