Καβάλα: Χειροπέδες σε δύο αρχαιοκάπηλους
Ανανεώθηκε:
Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 3/2 σε περιοχή της Καβάλας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο άντρες, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, όπλων και ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ημεδαπών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχουν αντικείμενο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο αντικείμενο σε υπαίθριο σημείο σε περιοχή της Καβάλας, όπου το είχαν αποκρύψει, το οποίο, εξετασθέν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μαρμάρινο ληνό (πατητήρι), αναγόμενο στη ρωμαϊκή περίοδο και ακολούθως παραδόθηκε στην παραπάνω υπηρεσία.

Επιπλέον, στην κατοχή και στο σπίτι του ενός ημεδαπού -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- δύο γιαταγάνια,
- σιδερογροθιά,
- στιλέτο,
- μαχαίρι,
- πλαστική κάρτα με αναδιπλούμενη μεταλλική λάμα,
- 51/2 ναρκωτικά δισκία και
- 1.505 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 63χρονο αρχαιοκάπηλο με τα αρχαία νομίσματα
Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν 63χρονο για αρχαιοκαπηλία στο αεροδρόμιο Μακεδονία
Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη για συκοφαντική δυσφήμηση
15:54
Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρή γυναίκα από κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού
15:43
Ιράν: Χτυπήσαμε με drone πλοίο που σχετίζεται με το Ισραήλ στα Στενά του Χορμούζ
15:31
Η μικρή πόλη της Ουαλίας που γεμίζει…Έλβις κάθε χρόνο και προσελκύει 40.000 επισκέπτες
15:21