Κρήτη: Έκλεψαν 2.700 ευρώ από 72χρονη με πρόσχημα το επίδομα θέρμανσης
Θύμα απάτης έπεσε μια 72χρονη από τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη όταν ένας άγνωστος προσποιούμενος ότι είναι λογιστής της ενημέρωσε πως δικαιούται επίδομα θέρμανσης.
Η ηλικιωμένη, όπως αναφέρει το cretapost.gr παρασυρόμενη από τα ψέματα του λογιστή, του παρέδωσε το ποσό των 2.700 ευρώ σε μετρητά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας προσέγγισε την 72χρονη, εξαπολύοντας ψευδείς ισχυρισμούς για τη δικαιολόγηση των χρηματικών απαιτήσεών του. Πείθοντας την ηλικιωμένη ότι πρόκειται για έκτακτη οικονομική ενίσχυση που αφορούσε το επίδομα θέρμανσης, ο άνδρας την κατευθύνει σε έναν κοντινό ΑΤΜ, όπου και την παρακίνησε να πραγματοποιήσει ανάληψη 2.700 ευρώ.
Η 72χρονη, δυστυχώς, υποκύπτοντας στην απάτη, μετέβη στο ΑΤΜ και παρέδωσε το εν λόγω ποσό στον «λογιστή». Μετά τη συναλλαγή, ο δράστης εξαφανίστηκε με άγνωστη κατεύθυνση.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και τον εντοπισμό των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η απάτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Facebook Marketplace: Πώς να μην πέσετε θύμα απάτης - Ποιες είναι οι τρεις πιο συνηθισμένες παγίδες
Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας - Δύο συλλήψεις
Ξεκινά η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ - Οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές
05:00
Τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα ΙΧ και τέλη κυκλοφορίας στέλνει η ΑΑΔΕ
04:00
Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως την 1η Ιουνίου από την ΑΑΔΕ: Βήμα - βήμα η αυτόματη αντιστοίχιση
03:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού - Πότε κλείνει η πλατφόρμα
02:00