ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Επέμβαση της Αστυνομίας σε κατάληψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Κομοτηνή: Επέμβαση της Αστυνομίας σε κατάληψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή, με τις δυνάμεις να έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές φοιτητών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ενημερώθηκαν πως η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη και πως, μάλιστα, η εξεταστική θα διεξάγονταν μέσω διαδικτύου.

Διμοιρίες των ΥΜΕΤ προχώρησαν σε επέμβαση εντός του campus, με την προσαγωγή 18 φοιτητών. Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στο σημείο, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ομάδα φοιτητών φέρεται να έστειλε επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον των σπουδών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ