ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο από τον λέκτορα για τις δύο δολοφονίες με αρσενικό

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο από τον λέκτορα για τις δύο δολοφονίες με αρσενικό
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Αρείου Πάγου θα προσφύγει ο 51χρονος λέκτορας που έχει καταδικαστεί δις ισόβια για την δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της, πριν από 11 χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος του καταδικασμένου λέκτορα, πρόκειται να καταθέσει αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης για τον 51χρονο που επιβλήθηκε στο Εφετείο, σύμφωνα με το thessToday.

«Προχωρούμε σε αυτή την ενέργεια αφού λάβαμε υπόψη το σκεπτικό της απόφασης και τα πρακτικά της δίκης. Θεωρώ πως οι λόγοι αναιρέσεως είναι βάσιμοι νομικά.

Κυρίαρχη αντίφαση στο σκεπτικό της απόφασης ο θάνατος της γιαγιάς. Ενώ η απόφαση δέχεται τα συμπτώματα της οξείας δηλητηρίασης από αρσενικό αρχίζουν τέσσερις ώρες μετά τη δηλητηρίαση, στην περίπτωση της γιαγιάς όχι μόνο δεν υπήρχαν αυτά τα συμπτώματα αλλά την τρίτη μέρα εξετάστηκε από γιατρό που διαπίστωσε ότι πρόκειται για μια απλή γαστρεντερίτιδα και μάλιστα με την δίαιτα που ακολούθησε έγινε τελείως καλά και αυτό προκύπτει από τον παθολόγο θεράποντα ιατρό» αναφέρει στο ThessToday ο Νίκος Διαλυνάς και συνεχίζει:

«Επιμένω πως είμαι αθώος. Μου έκανε εντύπωση το σκεπτικό της απόφασης λόγω των αντιφάσεων που υπάρχουν σε αυτό» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του λέκτορα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 51χρονος λέκτορας του ΑΠΘ καταδικάστηκε σε ποινή δις ισοβίων για τη δολοφονία με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2013.

«Πρόκειται για μια πρόκληση για τον οποιονδήποτε συνήγορο υπεράσπισης για να θίξει, να τεκμηριώσει και να περιμένει την απάντηση του Αρείου Πάγου. Ελπίζουμε πως θα γίνουν δεκτοί κάποιοι λόγοι αναιρέσεως και έτσι η υπόθεση για γυρίσει στο Εφετείο μετά την έγκριση του Αρείου Πάγου» σχολιάζει ο ποινικολόγος.

Το χρονικό

Τον Αύγουστο του 2013 γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους έπειτα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό.

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

Η επιβεβαίωση της δηλητηρίασης των γυναικών έγινε έπειτα από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο γεωλόγος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ τον Μάρτιο του 2018 ακολούθησε η ομόφωνη καταδίκη του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

«Κερνούσε δηλητήριο»

«Κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του» είπε για τον κατηγορούμενο ο εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ζητώντας την καταδίκη του. Αναφερόμενος στο θάνατο της 85χρονης ανέφερε ότι επρόκειτο για «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος στην αγόρευσή του, ο 51χρονος γεωλόγος γνώριζε, λόγω τις επαγγελματικής του ιδιότητας, για τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού. Ως προς τη χορήγησή του, είπε ότι «μετάγγιζε» το λεγόμενο «καθαρό αρσενικό» σε φιάλη νερού, από το οποίο έπινε η σύζυγός του, ενώ με τον ίδιο τρόπο χορήγησε την ουσία στην ηλικιωμένη η οποία κατανάλωνε νερό αποκλειστικά από φιάλη που προοριζόταν για την ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ