ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΠΑ: Ανεβαίνει στις διεθνείς κατατάξεις - Στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως

ΕΚΠΑ: Ανεβαίνει στις διεθνείς κατατάξεις -  Στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως
Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην 16η θέση στην Ευρώπη και στην 89η παγκοσμίως βρίσκεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με την κατάταξη των «Top Universities by Top Google Scholar Citations».

Ειδικότερα, οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων τεσσάρων έγκυρων παγκόσμιων κατατάξεων Πανεπιστημίων επιφύλασσαν πολύ σημαντικές διακρίσεις για το ΕΚΠΑ, επιβεβαιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη διεθνή αναγνώριση του ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ΕΚΠΑ ξεχώρισε:

Στην κατάταξη «NTU Ranking -Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities» στην κατηγορία των επιμέρους επιστημονικών αντικειμένων το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 89η θέση στην Ανοσολογία, και στην 100η θέση παγκοσμίως στη Φαρμακευτική – Τοξικολογία.

Η Ιατρική Σχολή του Ιδρύματος στο πλαίσιο της κατάταξης Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects στο επιστημονικό πεδίο Clinical Medicine κατατάσσεται στο top 100 των Ιατρικών Σχολών Παγκοσμίως, ανεβαίνοντας στις θέσεις 76-100, από τις θέσεις 101-150 στην αντίστοιχη κατάταξη του 2022. Με αυτή την επίδοση η Ιατρική Σχολή βρίσκεται και στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ιατρικών Σχολών των τεσσάρων Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη.

Η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο της κατάταξης Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects για τέταρτη φορά από το 2017 βρίσκεται στο top-100 των Πανεπιστημίων Παγκοσμίως καταλαμβάνοντας τις θέσεις 76-100 στο αντικείμενο «Dentistry & Oral Sciences», ενώ άλλες τρεις φορές στο ίδιο χρονικό διάστημα βρισκόταν στις θέσεις 100-150.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ