ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Συγκέντρωση των φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων καλούν σήμερα, Πέμπτη (8/2) στην Αθήνα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενώ το νομοσχέδιο κατατίθεται σε δημόσια διαβούλευση. 

Παράλληλα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, που έχει προγραμματιστεί στις 12:00 στα Προπύλαια. Σταδιακά θα κλείσουν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο, όπως η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και η Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, για να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στη διαδήλωση. Η στάση εργασίας διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 08/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά της, ανακοίνωση έβγαλε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), η οποία κάνει λόγο για «μια ακόμα προσπάθεια κατάρρευσης των δημόσιων αγαθών εις βάρος τη κοινωνίας, ένα στρατηγικό πλήγμα στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα επηρεάσει δραματικά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και το δικαίωμα πρόσβασης χιλιάδων νέων ανθρώπων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ