ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα - Μικροεπεισόδια στην Αθήνα

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα - Μικροεπεισόδια στην Αθήνα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη  είναι πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών και δασκάλων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.    

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας μία ώρα πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που συγκεντρώνονταν στα Προπύλαια, ήρθαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν μικρής έντασης επεισόδια, τα οποία όμως είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια ήταν ένας καβγάς για το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε χωρίς άλλα προβλήματα στις 12:00.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας των τραυματιών, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρουν τραύματα στο κεφάλι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στη Θεσσαλονίκη με τους συμμετέχοντες να μαζεύονται στην Καμάρα.

Στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με σκοπό τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ