Φλώρινα: Τετράωρος αποκλεισμός στα σύνορα της Νίκης μόνο για τα φορτηγά αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε:
Σε τετράωρο αποκλεισμό του Τελωνείου της Νίκης στην Φλώρινα προχώρησαν στις 13.00 το μεσημέρι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ΠΕ Φλώρινας.
Ο αποκλεισμός αφορά μόνο την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων που κινούνται από και προς την Βόρεια Μακεδονία ενώ για τα υπόλοιπα ΙΧ η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.
Δεν υπάρχουν ουρές φορτηγών στα σύνορα, καθώς από την πλευρά της Ελλάδας η Αστυνομία έχει ακινητοποιήσει τα φορτηγά σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων πριν από τα σύνορα ενώ από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ακινητοποίησή τους σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα σύνορα.
Από τα σύνορα της Νίκης διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά, με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας, που μεταφέρουν λιγνίτη από τα ορυχεία της Αχλάδας στη Φλώρινα στις τρεις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού που λειτουργεί 15 χλμ από τα σύνορα, στην πολη Μπίτολα.
Αργά χθές το βράδυ το μπλόκο στο Τελωνείο της Νίκης ενισχύθηκε με δεκάδες τρακτέρ σε μια προσπάθεια των αγροτών και κτηνοτρόφων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση με τον αποκλεισμό των συνόρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την Τρίτη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες
Κιλκίς: Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου από τους αγρότες
Δημοσκοπήσεις: Φθορά της ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, άλμα για το κόμμα Τσίπρα, αντιφατικά στοιχεία για Καρυστιανού - Τι δείχουν οι μετρήσεις Απριλίου
08:32
Υπάρχει τελικά ο Μεγαλοπόδαρος; Τι αποκαλύπτει ο φάκελος του FBI
08:30
Άγιος Δημήτριος: Ο 20χρονος έκρυψε το μαχαίρι και άλλαξε ρούχα μετά το έγλημα - Τι κατέθεσαν τρεις φίλοι του
08:16
Ο Τραμπ έδωσε στο «φως» βίντεο από την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - Η στγμή που συλλαμβάνουν τον δράστη
08:01