Το μήνυμα του Γερμανού πρέσβη για την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, έδειξε τον θαυμασμό του για την ελληνική γλώσσα με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Ο ελληνομαθής πρεσβευτής έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Μιλώντας άπταιστα ελληνικά, Αντρέας Κιντλ αφού ανέφερε πως σπούδασε αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο, εκμυστηρεύτηκε πως τον έχουν εμπνεύσει σ' όλη του τη ζωή.
«Τα ελληνικά είναι μια αρχαία γλώσσα, αλλά είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα.
Στη Γερμανία πάνω από 10.000 μαθητές μαθαίνουν τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο και ο αριθμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά σπούδασα τα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο και η ελληνική γλώσσα με έχει εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή. Γι' αυτό είμαι ευγνώμων. Ν' είστε καλά» ανέφερε στο μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αναδημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της και η γερμανική πρεσβεία.
Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων ύψους 1,3 δισ. ευρώ το 2025
10:09
Πάτρα: Δύο συλλήψεις ανήλικων κοριτσιών για τον ξυλοδαρμό μαθήτριας στη διάρκεια σχολικής εκδρομής
10:05
Σακαρέτσιος: Με το Railway.gov.gr ξέρουμε πού είναι ανά πάσα στιγμή κάθε τρένο
10:05
«Δεν θα ξαναμπώ σε τρένο ποτέ»: Η ζωή μετά την τραγωδία των Τεμπών όπως τη βιώνουν οι πρωταγωνιστές
10:01