ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Καταδικάστηκε 54χρονος που θώπευε την εγγονή του - Τι υποστήριξε στο δικαστήριο

Λάρισα: Καταδικάστηκε 54χρονος που θώπευε την εγγονή του - Τι υποστήριξε στο δικαστήριο
Unsplash

Ποινή κάθειρξης 10 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας στον 54χρονο, ο οποίος δεν δίστασε να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η εγγονή του «τον προκάλεσε».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, o 54χρονος κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης εγγονής από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο 54χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρωί της 24ης Ιουλίου του 2022 σε χωριό παραλίων του δήμου Αγιάς, «με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προσέβαλε βάναυσα την τιμή» της ανήλικης (σ.σ. τότε 16,5 χρονών) κόρης του ανιψιού του, «ακουμπώντας τη με τα χέρια του» σε περιοχές που περιγράφονται αναλυτικά στο κατηγορητήριο «και ενώ αυτή κοιμόταν ανάσκελα στην κρεβατοκάμαρα» της εξοχικής κατοικίας του κατηγορουμένου.

Ο 54χρονος αδελφός του παππού της ανήλικης μαθήτριας Λυκείου και η παθούσα -με τη συναίνεση της οικογένειάς της - το καλοκαίρι του 2022 βρέθηκαν στο εξοχικό του στα παράλια του νομού Λάρισας για ένα Σαββατοκύριακο στη θάλασσα. Αλλά με την επιστροφή τους, η μητέρα της ανήλικης ήταν αυτή που κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 54χρονος θώπευσε την κόρη της, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Η ανήλικη είχε καταγγείλει πως ο παππούς της ήταν εκείνος που τη θώπευσε ενώ κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι, ενώ ο κατηγορούμενος, όπως επανέλαβε και στην ακροαματική διαδικασία, τόνισε ότι η ανήλικη ήταν αυτή που τον «προκάλεσε», αρνούμενος, τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι τόσο από την προανάκριση όσο και από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποια άλλη πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Ωστόσο, η εντελώς διαφορετική εκδοχή του 54χρονου για τα όσα συνέβησαν στο εξοχικό του δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ