ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι ΟΥΚάδες: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι ΟΥΚάδες: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος
Από την μεταγωγή των κατηγορούμενων στον ανακριτή ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκαν οι δυο συλληφθέντες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα.

Νωρίτερα, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή καταδικάστηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

Κατόπιν, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημά του για αναβολή της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα, μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο μελών της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε:

«Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών - τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων σε έναν ακόμη από τους τέσσερις συλληφθέντες, τον πορτιέρη γνωστού κλαμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ