Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Αναστολή της ποινής του θα ζητήσουν οι δικηγόροι του
Ανανεώθηκε:
Αναστολή της ποινής διετούς φυλάκισης που επεβλήθη στο πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς πρόκειται να ζητήσουν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι δικηγόροι του, Γιώργος Κακαρνιάς, Νικόλας Αλετράς και Θεόδωρος Μαντάς, όπως έκαναν γνωστό με ανακοίνωσή τους.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του συλληφθέντος ισχυρίζονται πως ο εντολέας τους δεν γνώριζε τους άλλους κατηγορούμενους, ενώ κάνουν λόγο για «δημόσιο διασυρμό» και «ανυπόστατες κατηγορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων
«Σήμερα (το Σάββατο 10/2) ο Χ.Τ. καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 1 μήνα για δύο πλημμελήματα και οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού δεν χορηγήθηκε αναστολή της ποινής ή αναστολή εκτέλεσης επί της έφεσης.
Το δικαστήριο διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του, απορρίπτοντας όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του και ουσιαστικά εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν.
Είχε προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός του στα ΜΜΕ, με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη.
Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη με δήθεν προετοιμασία βομβιστικών ενεργειών και συνεργασίες «τρομοκρατών με ποινικούς». Τα όσα απαράδεκτα έγιναν σήμερα δεν αφορούν μόνο τον Χρήστο Τσάκαλο, αλλά συνολικά την κοινωνία, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης και τον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς αποτελούν μία σαφή πρόγευση αυτών που έρχονται με τις νέες τροποποιήσεις στο Ποινικό Δίκαιο, σύμφωνα με τις οποίες ο κανόνας θα είναι η φυλακή.
Οι συνήγοροί του θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη φυλακή πρώην μέλος των «Πυρήνων»: Στο «μικροσκόπιο» η σύνδεση τρομοκρατίας με ποινικούς
Η Warner Bros «περνά» στην Paramount: Η Netflix αποσύρθηκε από την «μάχη» για την εξαγορά
07:26
Το Πακιστάν κήρυξε ανοιχτό πόλεμο κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν: Βομβαρδισμοί στην Καμπούλ, πάνω από 130 νεκροί (vids)
07:15
Χρήστος Μεγάλου: Προς ισχυρό πρώτο 3μηνο η Πειραιώς - Σε περιβάλλον ομαλοποίησης επιτοκίων το 2026
07:05
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχοπτώσεις - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00