ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι επικοινωνίες του Αιγύπτιου - Ψάχνουν το κίνητρο του μακελειού

Γλυφάδα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι επικοινωνίες του Αιγύπτιου - Ψάχνουν το κίνητρο του μακελειού
Ισχυρή αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρα έξω από τη ναυτιλιακή εταιρεία όπου σημειώθηκε η τριπλή δολοφονία ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φως στο κίνητρο της τριπλής δολοφονίας στην ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, που παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο επιχειρούν να ρίξουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι επικοινωνίες που μπορεί να είχε ο 75χρονος δράστης και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ζητηθεί άρση του απορρήτου για να διαπιστωθεί με ποιους συνομιλούσε.

Γλυφάδα: Η κατάθεση «κλειδί» και η άρση τραπεζικού απορρήτου ενώνουν τα κομμάτια του «παζλ»

«Περιμένουμε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών», προκειμένου να φανεί αν υπήρξαν τηλεφωνήματα ή συναντήσεις του 76χρονου Αιγύπτιου πριν από την εισβολή και τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το έγκλημα, το οποίο δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση» πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την οικογένεια για οποιαδήποτε απειλή από τον Αιγύπτιο εναντίον της».

«Πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει»

Ο δικηγόρος τόνισε ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητο του, δεν τσακώθηκε και εκείνη την στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι», ενώ σχετικά με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είπε ότι «εξωτερικούς χώρους κατέγραφαν οι κάμερες, αλλά τι να δει κανείς; Ένας άνθρωπος πήγε με δύο όπλα, αποφασισμένος να σκοτώσει».

«Από ότι μου είπαν εργαζόμενοι, η ταχύτατη επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, προφανώς του χάλασε τα σχέδια. Γίνονται σκέψεις ότι είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κ. Δέσποινα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει.... Θα ήταν μεγαλύτερη τραγωδία κατά την εκτίμηση μου αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της Αστυνομίας», είπε ο κ. Ηρειώτης.

Ανέφερε εν συνεχεία πως με βάση όσα γνωρίζει η αδελφή και σύζυγος δύο εκ των θυμάτων, που βρισκόταν στα γραφεία την ώρα της επίθεσης, κλειδώθηκε σε μια τουαλέτα γραφείου για να μην την προσεγγίσει ο Αιγύπτιος ή ο δράστης ήταν εκείνος που την κλείδωσε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, μαζί με ακόμη μια γυναίκα, έχοντας άλλα πράγματα στο μυαλό του για την συνέχεια, που όμως δεν υλοποιήθηκαν χάρη στην άφιξη των αστυνομικών σε μόλις δύο λεπτά μετά από την κλήση στην Άμεση Δράση.

Ως προς τις αναφορές στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Δέσποινα Καρνέση σχετικώς με την απόλυση του Αιγύπτιου, την αποζημίωση που έλαβε, τις καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, την πρόσληψη του εκ των υστέρων από τον Σπύρο Καρνέση με τον οποίο τα δύο κορίτσια της οικογένειας Καρνέση είχαν οικονομική αντιδικία ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και την περιβόητη έξωση από το σπίτι στην Γλυφάδα, ο Γιάννης Ηρειώτης είπε ότι το σπίτι δεν ανήκε σε κάποια από τις αδελφές, ώστε να μπορεί να κάνει έξωση στον Αιγύπτιο, ενώ συμφώνησε όπως είπε με την δήλωση του Σπύρου Καρνέση ότι τα κίνητρα του εγκλήματος δεν μπορεί να σχετίζονται με την δικαστική διαφορά των μελών της οικογένειας Καρνέση.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Με καταθέσεις μαρτύρων, που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στη ναυτιλιακή εταιρία, αλλά και για τι σχέση του δράστη και αυτόχειρα με τους επιχειρηματίες της οικογενειακής εταιρίας, όπου εργαζόταν πολλά χρόνια (πάνω από τρεις δεκαετίες) συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Να σημειωθεί ότι σε κατάθεση έχει κληθεί και Δέσποινα Καρνέση, αδελφή της δολοφονημένης ιδιοκτήτριας.

Στο μεταξύ, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στη ναυτιλιακή εταιρεία, μιλούν και οι εργαζόμενοι:

«Είχα δει ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε. Αφού πήρε τα κλειδιά, τα πέταξε στις σκάλες. Κινήθηκε προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση», λέει μάρτυρας μιλώντας στο Mega και συνεχίζει:

«Τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στον διάδρομο και του είπα να σταματήσει. Τότε βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι και εκείνος μου είπε ‘φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δε θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι’».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ