ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Άλλη μία σύλληψη για κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, έγινε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας 52χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του στις 22 Ιουλίου.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στον 52χρονο μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν από διαδικτυακή έρευνα των γερμανικών αρχών που ήταν σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2015.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, δηλαδή αρχεία τα οποία μοιράζονται χρήστες του διαδικτύου μεταξύ τους σε κλειστό δίκτυο. Δύο ηλεκτρονικά ίχνη ανήκαν σε χρήστες του διαδικτύου της Ελλάδας κι έπειτα από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της διαδικτυακής σύνδεσης, ο οποίος-όπως αποδείχθηκε- παρείχε τη δυνατότητα χρήσης της συγκεκριμένης σύνδεσης στον 52χρονο που συνελήφθη.

Σε έρευνα που έγινε στις 22 Ιουλίου στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν 3 εσωτερικοί και 3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με δεκάδες χιλιάδες αρχεία πορνογραφικού υλικού. Τα αρχεία που βρέθηκαν θα εξεταστούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ