ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανακατάληψη της Nομικής Σχολής του ΑΠΘ μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Ανακατάληψη της Nομικής Σχολής του ΑΠΘ μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ανακατάληψη του κτιρίου του τμήματος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές, μετά την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίτερα το πρωί, για τη λήξη της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5 πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής. Η κατάληψη γινόταν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων φοιτητών για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους της Σχολής και άνοιξαν τις πόρτες που είχαν κλείσει οι καταληψίες με αλυσίδες και λουκέτα και στη συνέχεια αποχώρησαν από το campus του ΑΠΘ.

Λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε πορεία εντός του πανεπιστημιακού χώρου και προχώρησε σε νέα κατάληψη του κτιρίου, στήνοντας θρανία στην είσοδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμποδίστηκε η είσοδος σε εργαζόμενους που προσπάθησαν να μπουν στον χώρο.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι η κατάληψη θα διαρκέσει τουλάχιστον έως αύριο, όποτε θα πραγματοποιηθεί συνέλευση φοιτητικών συλλόγων για τις επόμενες κινήσεις τους.

Παράλληλα, οι φοιτητές προγραμματίζουν διαμαρτυρία για την αστυνομική επέμβαση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ