ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Δεν κόβεται κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών

Υπ. Εργασίας: Δεν κόβεται κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών
Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου (φωτογραφία αρχείου)

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου προσανατολίζεται να περικόψει επιδόματα κοινωνικές αλληλεγγύης.

«Κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών δεν πρόκειται να κοπεί» διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «ουδέν ψευδέστερον».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, «το περιεχόμενο των επιστολών που στάλθηκαν στις 14 Ιουνίου 2016 σε ορισμένους δήμους από το Διευθυντή Προστασίας Οικογένειας του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος αθροίζονται πραγματικό και τεκμαρτό εισόδημα, είναι εσφαλμένο. Άθροιση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος δεν νοείται ούτε στη φορολογική νομοθεσία ούτε, βέβαια, στη νομοθεσία που διέπει τα προνοιακά επιδόματα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «οι επιστολές που απαντούν σε ερωτήματα των Διευθύνσεων Πρόνοιας των δήμων, ερμηνεύοντας εσφαλμένα τη σχετική νομοθεσία, συντάχθηκαν και στάλθηκαν, χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή εισήγηση και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας Γενικής Διευθύντριας και πολύ περισσότερο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

«Ήδη, αποστέλλεται εγκύκλιος που αποκαθιστά τα πράγματα, ώστε κανείς και καμία δικαιούχος να μην χρειάζεται να ανησυχεί. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν διανοείται να κόψει τα επιδόματα για τα απροστάτευτα παιδιά ούτε να μειώσει, γενικά, την προστασία των παιδιών», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ