ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Εισαγγελική εντολή για τεστ DNA στην οικογένεια των «παλαιοχριστιανών»

Κόρινθος: Εισαγγελική εντολή για τεστ DNA στην οικογένεια των «παλαιοχριστιανών»
ΕΡΤ

Τεστ DNA διέταξε ο εισαγγελέας να γίνει σε όλα τα παιδιά της οικογένειας, στην υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Alpha, οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει ήδη εισαγγελική εντολή για να πραγματοποιηθεί τεστ DNA, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών.

Σε ερώτηση μάλιστα για το ποιος είναι ο πατέρας του εμβρύου της 22χρονης κοπέλας, που είναι έγκυος, οι γονείς αρνήθηκαν να δώσουν απάντηση.

Σημειώνεται ότι η διάταξη δεν υποχρεώνει την οικογένεια να δώσει δείγμα, ωστόσο η άρνησή τους αφήνει ερωτηματικά. Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας, εισηγείται στον πατέρα να δώσει δείγμα για την εξέταση.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο αιμομιξίας

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του 45χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Ο άνδρας θα περάσει το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Κορίνθου για να απολογηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Μέχρι την απολογία του στον τακτικό ανακριτή, θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας. «Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η Αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο Mega o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Έλεγχος από το υπουργείο Εσωτερικών για την τηλεργασία του πατέρα

Στο μεταξύ, έλεγχο για το καθεστώς εργασίας του πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία, διέταξε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε και έγγραφο που φέρεται να δείχνει τη μισθοδοσία του 45χρονου πατέρα. Το έγγραφο προβλήθηκε από το Star και φέρεται να προέρχεται από τον δήμο Ερέτριας, στον οποίο θεωρητικά εργαζόταν ο 45χρονος και μέσω τηλεργασίας. Ο μηνιαίος μισθός που λάμβανε φέρεται να ήταν 1.018 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ