Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα
Ανανεώθηκε:
Στην Ολομέλεια της Βουλής πρόκειται να ξεκινήσει να συζητείται από σήμερα, Τετάρτη (21/2) το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.
Από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής από τη Νέα Δημοκρατία.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης-Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».
Να σημειωθεί πως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την καθολική αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια την Πέμπτη (22/2), ημέρα της ψήφισης νομοσχεδίου, δηλώντας την διαφωνία του με τις ρυθμίσεις που φέρει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποινικός Κώδικας: Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αυστηροποίηση ποινών - Όλες οι αλλαγές
Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα σήμερα - Πώς υπολογίζεται το ποσό
07:57
Δικογραφία σε βάρος 85χρονου για απειλή κατά μαθητών στου Ρέντη
07:53
Infographic: 4 στους 5 Ευρωπαίους βιώνουν άμεσα στις ζωές τους τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
07:51
Πού στρέφονται οι έρευνες μετά την καταγγελία για δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση στο Πλατύ: Στο μικροσκόπιο καταυλισμός Ρομά
07:49