ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Σε αργία έθεσε ο Δήμος Ερέτριας τον Παλαιοχριστιανό που ζει σε λαγούμι

Κορινθία: Σε αργία έθεσε ο Δήμος Ερέτριας τον Παλαιοχριστιανό που ζει σε λαγούμι
Ο παλαιοχριστιανός προσάγεται στον εισαγγελέα ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε αργία τέθηκε από σήμερα, Τετάρτη (21/2) ο 45χρονος «Παλαιοχριστινός» που εργαζόταν εξ αποστάσεως στο Δήμο Ερέτριας, στον τομέα της καθαριότητας, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, Βούλα Αμερικάνου. 

Ειδικότερα, η αντιδήμαρχος, αναφερόμενη για το εργασιακό καθεστώς του 45χρονου, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου διαπιστώθηκε «πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου, δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

«Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο αφού δεν είχε εμφανιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλεις στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά» εξήγησε μιλώντας στο MEGA.

«Σταμάτησε να εμφανίζεται στη δουλειά από την πανδημία και έπειτα»

«Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμο Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η κ. Αμερικάνου «εγώ η ίδια ήλθα σε επικοινωνία μαζί του πάνω από τρεις φορές, από το Γενάρη του 2024 -υπήρχε κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσα. Του ζήτησα να έχει φυσική απουσία στο δήμο, αφού οι εργασίες που έκανε δεν γίνονταν εξ αποστάσεως».

«Ευγενέστατος ο άνθρωπος μου είπε πως δεν μπορεί να έλθει γιατί κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Τον ενημέρωσα ότι για το νέο δήμαρχο δεν υπάρχει το εξ αποστάσεως και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία το επόμενο διάστημα. Μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία -στην οποία αρνήθηκε και πάλι να εμφανιστεί- ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ