ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος: Δεν παραπέμπεται σε δίκη - Συνέχιση της έρευνας ζητά το δικαστικό συμβούλιο

Πατέρας Αντώνιος: Δεν παραπέμπεται σε δίκη - Συνέχιση της έρευνας ζητά το δικαστικό συμβούλιο
Οι κτηριακές υποδομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI

Τη διενέργεια συμπληρωματικής απολογίας του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιου ζητά με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο. 

Σκοπός είναι να έρθουν στο «φως» νέα στοιχεία στην ποινική έρευνα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανήλικων αγοριών.

Ζητούνται συμπληρωματικές καταθέσεις

Ειδικότερα, οι δικαστές ζητούν από την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις, πριν αποφανθούν για την παραπομπή ή μη του πατρός Αντωνίου σε δίκη για την κακοποίηση ενός 19χρονου σήμερα πρώην τροφίμου σε δομή της Κιβωτού και ενός 15χρονου που συνεχίζει να φιλοξενείται από την Οργάνωση.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ζητούνται οι καταθέσεις δυο αδερφών, στους οποίους ο 19χρονος φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί τις κακοποιητικές σε βάρος του πράξεις.

Τα δύο αυτά πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν καταθέσει σε κανένα στάδιο της προδικασίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η δικογραφία για τον Πατέρα Αντώνιο επιστρέφει στην κύρια ανάκριση και όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες που ζητούνται από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, τότε θα εισαχθεί εκ νέου στο δικαστικό συμβούλιο προς κρίση για την παραπομπή ή μη του κατηγορουμένου σε δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ