ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σκοτώσουν κόσμο πρέπει να τους προλάβετε»: Η ανώνυμη καταγγελία για τη συμμορία των μπράβων

«Θα σκοτώσουν κόσμο πρέπει να τους προλάβετε»: Η ανώνυμη καταγγελία για τη συμμορία των μπράβων
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το CNN Greece φέρνει στη δημοσιότητα την ανώνυμη καταγγελία ενός μάρτυρα για τη δράση της συμμορίας των μπράβων της νύχτας που ξυλοκοπούσαν θαμώνες σε νυχτερινά κέντρα και η οποία βοήθησε στην σύλληψή τους. 

«Το άτομα που έδειραν τον μπάτσο στο Γκάζι είναι αρκετά. Ένας από αυτούς ήταν ο Κ.Ρ ο οποίος ειδοποιήθηκε μέσω του πορτιέρη μέσω του κινητού του τηλεφώνου γιατί δεν βρισκόταν μέσα στο μαγαζί και ήρθε από έξω. Τα άτομα αυτά γυρίζουν στο Γκάζι με μηχανές και μία από αυτές έχει πινακίδες (……) πήγαν να τον δείρουν και μετά έφυγαν. Επίσης τους έχω δει να οπλοφορούν. Μαζί με τα φιλαράκια τους που δεν ξέρω ονόματα κινούνται χρόνια στην περιοχή και αυτή είναι η δουλειά τους να δέρνουν κόσμο. Είναι δεκάδες τα περιστατικά τον ξυλοδαρμών, ιδίως ανηλίκων τα οποία δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία. Κάντε επιτέλους κάτι κύριε αστυνόμε τραμπουκίζουν και απειλούν όλη την περιοχή λέγοντας ότι έχουν προστασία την αστυνομία. Αυτοί θα σκοτώσουν κόσμο και πρέπει να το προλάβετε».

Αυτά είπε ένας ανώνυμος μάρτυρας στις 25 Μαρτίου 2023 που επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να καταγγείλει τα όσα γνώριζε για την δράση της συμμορίας των μπράβων της νύχτας που ξυλοκοπούσαν θαμώνες σε νυχτερινά κέντρα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται για να καταφέρει η αστυνομία να φτάσει στις οχτώ συλλήψεις μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που είχε προηγηθεί 12 Μαρτίου 2023 μέσα σε πολύ γνωστό νυχτερινό κατάστημα στο Γκάζι.

Συγκεκριμένα θαμώνες του νυχτερινού κέντρου μετά από μία ασήμαντη αφορμή με έναν από τους σερβιτόρους του καταστήματος δέχτηκαν επίθεση από πέντε άτομα της συμμορίας τα οποία, όπως φαίνεται, έφτασαν στο κατάστημα για να ξυλοκοπήσουν τους θαμώνες με τους οποίους είχε παρεξήγηση ο σερβιτόρος.

Σύμφωνα με μάρτυρες έφτασαν στο νυχτερινό Κέντρο φορώντας γάντια μοτοσικλέτας και ένας από αυτούς φορούσε προστατευτική πυγμαχική μασέλα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας αστυνομικός ο οποίος δέχτηκε απανωτά δολοφονικά χτυπήματα από την συμμορία των μπράβων.

Αυτό όμως όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των αξιωματικών του τμήματος εκβιαστών ήταν το δεύτερο σοβαρό περιστατικό των οκτώ συλληφθέντων, καθώς λίγο καιρό αργότερα σε άλλο νυχτερινό κατάστημα και πάλι στο Γκάζι καταγράφεται και νέα περίπτωση ξυλοδαρμού θαμώνων και πάλι για ασήμαντη αφορμή όπου κλήθηκαν όπως όλα δείχνουν οι μπράβοι του καταστήματος για να καθαρίσουν.

Όλο το περιστατικό όμως του άγριου ξυλοδαρμου είχε καταγραφεί σε υλικό από κάμερες ασφαλείας που αρχικά η συμμορία έκανε ό,τι μπορούσε για να μη φτάσει ποτέ στα χέρια των αστυνομικών. Οι αξιωματικοί του εκβιαστών παρά τις αστείες δικαιολογίες, ότι δηλαδή το κατάστημα δεν είχε κάμερα ή ότι δε λειτουργούσε το καταγραφικό, κατάφεραν να πάρουν το υλικό.

Οι αστυνομικοί από την έρευνα τους κατέληξαν να συλλάβουν τα μέλη της συμμορίας και να αναφέρουν στην δικογραφία ότι «είτε στο σύνολο της η εγκληματική οργάνωση, είτε μεμονωμένα τα άτομα που την απαρτίζουν, προχωρούσαν σε έκνομες ενέργειες με τις οποίες επιδίωκαν την προσβολή της ζωής της σωματικής ακεραιότητας και μέσα από αυτές τις ενέργειες άρπαζαν απροσδιόριστο οικονομικό όφελος».

Επίσης αναφέρουν οι αστυνομικοί ότι οι «δράστες είναι επαγγελματίες του είδους που έχουν ως αντικείμενο την ''ασφάλεια'' των καταστημάτων, ''διευθετούν'' συμβάντα εντός των νυχτερινών καταστημάτων και δεν καλούν την αστυνομία όπως θα έπρεπε. Αντίθετα την υποκαθιστούν και επιβάλουν την τάξη τιμωρώντας τους θαμώνες απειλώντας και προκαλώντας τους σωματικές βλάβες»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ