ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Κλειστό το κέντρο

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Κλειστό το κέντρο
Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 22 Φεβρουαρίου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Στη διαδήλωση συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι μαθητές, αλλά και το σύνολο των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, δηλαδή οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με μπλοκ της ΠΟΣΔΕΠ, καθώς και το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό μιας σειράς ιδρυμάτων.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο τόσο η ΔΟΕ, όσο και η ΟΛΜΕ, ήδη από τις 11:00. Οι ομοσπονδίες σε ανακοινώσεις τους δηλώνουν πως στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Διαδήλωση ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίωνΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν και κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και μειωμένες δαπάνες στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Διακοπή κυκλοφορίας έχει ισχύσει τόσο στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ