ΕΛΛΑΔΑ

Eπιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες - Στραμμένα τα βλέμματα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Eπιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες - Στραμμένα τα βλέμματα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Eurokinissi

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες μετά και το συλλαλητήριο της Αθήνας, με σειρά να παίρνουν ξανά τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. 

Η απόφασή τους είναι ομόφωνη και κάθε απόγευμα στις 5:00 θα κλείνουν τον δρόμο για τουλάχιστον μία ώρα. Μάλιστα, ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Λαμίας, της Βοιωτίας.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, δίνοντας απάντηση στον πρωθυπουργό που είπε ότι τα μπλόκα θα φύγουν. Θα συνεχίσουμε μέχρι να λυθούν τα προβλήματα», δηλώνει ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας.

Μηχανοκίνητη πορεία στο Αίγιο

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ από το σημείο του μπλόκου, στην παλαιά Εθνική, στο ύψος του Σελινούντα, μέχρι το κέντρο του Αιγίου, πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής (23/2) οι αγρότες της Αιγιάλειας, κάτι που είχαν κάνει και πριν από μερικές ημέρες. Την ίδια ώρα και οι αγρότες Θεσσαλίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εν αναμονή της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Δύο ημερομηνίες ορόσημα έχουν μπροστά τους οι αγρότες. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα σύγκλισης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητες πορείες στις πόλεις τους.

Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλοί πλημμυροπαθείς αγρότες περιμένουν τη νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Επικρατέστερη ημερομηνία η 11η Μαρτίου.

Εurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ή κατά τη διάρκεια περιοδείας του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές.

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα μπλόκα της Μακεδονίας έχουν αποσυρθεί αφού οι αγρότες αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ