ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού - Κολυδάς: Στην Αττική μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής - Πού θα «χτυπήσει»

Επιδείνωση του καιρού - Κολυδάς: Στην Αττική μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής - Πού θα «χτυπήσει»
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (25/2) αναμένεται το ψυχρό μέτωπο να περάσει από την από Αττική, αναφέρει ο διεθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«To ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο επηρεάζει ήδη τα νησιά του Ιονίου και τα Δυτικά τμήματα της Πελ/σου . Η κίνηση των αναπτύξεων είναι ΒΑ ( 049) με ταχύτητα τα 35.68km/h. Τα καταιγιδοφόρα νέφη (Cb) περνάνε την τροπόπαυση , σύμφωνα με την δορυφορική ανάλυση . Το μέτωπο θα περάσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα από Αττική», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Σε χθεσινή ανάρτηση ο κ. Κολυδάς, προειδοποιούσε για την επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και κατέγραψε την πορεία του μετώπου, αναφέροντας:

«Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης . Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους Νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

A.Την Κυριακή από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Β. Τη Δευτέρα

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ