ΕΛΛΑΔΑ

«Σύμπραξη εκδίκησης»: Ποινική δίωξη στους 10 συλληφθέντες

«Σύμπραξη εκδίκησης»: Ποινική δίωξη στους 10 συλληφθέντες
(Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος των 10 κατηγορουμένων, 6 συλληφθέντων και 4 έγκλειστων στις φυλακές, για την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» και άλλες τρομοκρατικές πράξεις.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα:

  • διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
  • τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης
  • έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης
  • κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης
  • διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς και για τα πλημμελήματα της
  • υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή. Κατά πληροφορίες, τρεις εξ αυτών δηλώνουν τοξικομανείς.

Στον Εισαγγελέα από το πρωί

Οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα. Κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σημειώσεις και άλλα πειστήρια που εξετάζονται στα εργαστήριο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, που έγινε αντιληπτός την τελευταία στιγμή και εξουδετερώθηκε, διαφορετικά, σύμφωνα με την Αστυνομία θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ