ΕΛΛΑΔΑ

Χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Δεν κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σήμερα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Μετ εμποδίων διεξάγονται την Τετάρτη οι μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ τράβηξαν χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν.

Το συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού διεκδικεί τα δεδουλευμένα του Ιουνίου, με τη σημερινή απεργία, που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων στις οποίες προέβη κατά τις τελευταίες μέρες ο ΟΑΣΘ, με τη μορφή στάσεων εργασίας.

Την ίδια ώρα, αγανακτισμένο δηλώνει το επιβατικό κοινό που υφίσταται ταλαιπωρία και ελλείψει αστικών μέσων συγκοινωνίας είναι αναγκασμένο να μετακινηθεί με εναλλακτικά μέσα, όπως δικά τους οχήματα, ταξί κ.ά.

Από το πρωί, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροσυγκρούσεις οχημάτων κυρίως λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας της βροχής που έπεσε νωρίτερα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, στους δρόμους κινούνται σήμερα ελάχιστα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας το οποίο έχει οριστεί, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει η νυχτερινή γραμμή που εκτελεί το δρομολόγιο «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», όπως επίσης το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για την μετακίνηση των ΑμΕΑ.

Ανάλογη απεργία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ενώ αύριο θα κυκλοφορήσουν κανονικά τα αστικά λεωφορεία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ