ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μνημείο για τα θύματα εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Τέμπη: Μνημείο για τα θύματα εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
Αφίσα με τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού ατυχήματος σε εκδήλωση μνήμης στα Τέμπη ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ενώ δεσμεύεται να εισηγηθεί την ανέγερση μνημείου στη μνήμη των 57 θυμάτων.

«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή», γράφει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων και συνεχίζει:

«Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μη σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με την φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Αφορμή στάθηκε το σβήσιμο των ονομάτων από συνεργείο του δήμου χτες στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση στους πολίτες, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο και στα social media.

Νωρίτερα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη, προχώρησε σε δήλωση για το ζήτημα αυτό, με το οποίο τόνισε ότι ουδέποτε έδωσε η ίδια τέτοια εντολή, το χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη ενέργεια» που την βρίσκει αντίθετη, είπε πως θεωρεί δικαιολογημένη την κριτική που ασκείται και ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους πολίτες.

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα διαγραφεί ποτέ αυτή η τραγωδία

Από το ΠΑΣΟΚ, εξέδωσαν ανακοίνωση γύρω από την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την ανέγερση μνημείου για τα 57 θύματα του εγκλήματος των Τεμπών.
Από τη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας δεν θα διαγραφεί ποτέ αυτή η τραγωδία ούτε οι υπεύθυνοι.

Η σπουδή που επέδειξε το Φρουραρχείο της Βουλής, είναι απολύτως καταδικαστέα και αναντίστοιχη με το συλλογικό αίσθημα και αίτημα για δικαίωση των θυμάτων και του αγώνα των οικογενειών τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ