ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Πολίτες από το Βροντάδο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον ρουκετοπόλεμο 

Χίος: Πολίτες από το Βροντάδο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον ρουκετοπόλεμο 
EUROKINISSI

Με εκπροσώπους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων από το Βροντάδο της Χίου, που δηλώνουν θιγόμενοι από το έθιμο του ρουκετοπόλεμου το βράδυ της Ανάστασης.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με δελτίο τύπου του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Νικόλαου Κωστακόπουλου, «ανέδειξαν για ακόμα μια φορά το προδήλως παράνομο του υποτιθέμενου «εθίμου» και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Παράλληλα, τονίστηκε η παντελής αδιαφορία του Δήμου Χίου, ο οποίος κωφεύει στις εκκλήσεις για διάλογο ενώ αναδείχθηκε η κλιμάκωση που επιχειρείται από τους υποστηρικτές του ρουκετοπόλεμου, οι οποίοι προβαίνουν σε εκφοβιστικές ενέργειες εις βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται».

Σχετικά με αυτό το θέμα, όπως είχε αναφερθεί και σε επιστολή προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις 12/2/24:

«Τρεις φορές μέχρι τώρα έχουν εκτοξευτεί αυγά και δυναμιτάκια κατά της κατοικίας ενός εξ ημών, όπου κατοικεί με τη σύζυγο του και την ανήλικη εγγονή του. Με πρακτικές μαφίας επιχειρούν να μας φοβίσουν και να μας αποθαρρύνουν από το να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, ήτοι την εφαρμογή του νόμου».

Τα συγκεκριμένα γεγονότα αναφέρθηκαν και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Σε αυτήν συμμετείχαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από το Αρχηγείο, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

ΕYROKINISSI ARXEIO

Ζητούν μεταφορά εθίμου
εκτός κατοικημένης περιοχής

Οι κάτοικοι, δια του δικηγόρου τους, παρουσίασαν επίσης φορά την πρόταση τους για μεταφορά του ρουκετοπόλεμου εκτός κατοικημένης περιοχής ώστε να μην κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες.

«Από την πλευρά του Υπουργείου και της Αστυνομίας επιβεβαιώθηκε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι να εμπλακούν σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο», καταλήγει το δελτίο τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ