ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά: Στον εισαγγελέα δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς στον Κάνδανο

Φωτιά στα Χανιά: Στον εισαγγελέα δύο άτομα για πρόκληση πυρκαγιάς στον Κάνδανο
Στιγμιότυπο από την προσπάθεια πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιάς ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή (1/3) από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε δασική έκταση στην περιοχή Βαμβακάδο του δήμου Κανδάνου Σελίνου Χανίων Κρήτης που ξέσπασε χθες.

Παράλληλα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τρεις ακόμη ημεδαποί αναζητούνται για την ίδια πυρκαγιά.

Σε κάθε έναν από τους δύο συλληφθέντες, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ ενώ αύριο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, περίπου στις 17.05, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες πλησίαζαν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν τέθηκε ζήτημα άμεσης απειλής.

Ζημιές υπέστη φυλάκιο της δασικής υπηρεσίας, με τη φωτιά στη συνέχεια να απομακρύνεται από την εγκατάσταση του δασαρχείου.

Χαρακτηριστικά είναι βίντεο που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου, Αντώνης Καστρινάκης και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτά που δείχνουν την ένταση των ανέμων και τους Πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ