ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία - Αττική: 252 πρόστιμα σε 24ωρες – Υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ οι περισσότερες κλήσεις

Τροχαία - Αττική: 252 πρόστιμα σε 24ωρες – Υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ οι περισσότερες κλήσεις
INTIME NEWS/ © Intime p.a./ φωτο αρχείου

«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα από την Τροχαία Αττικής σε εκατοντάδες οδηγούς για σωρεία παρανομιών μέσα σε διάστημα μόλις 24 ωρών.

Από τις έξι το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου μέχρι και σήμερα το πρωί του Σαββάτου την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας «έκοψαν» συνολικά 252 κλήσεις κυρίως για υπερβολική ταχύτητα και κατανάλωση αλκοόλ ενώ 19 εξ αυτών οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, 196 οδηγοί πιάστηκαν στο δόκανο της Τροχαίας Αττικής για σειρά παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνολικά 19 οδηγοί παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, ενώ βεβαιώθηκαν 252 κλήσεις (πρόστιμα), 49 οχήματα ακινητοποιήθηκαν, και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αφαίρεσαν 64 διπλώματα οδήγησης, 57 άδειες κυκλοφορίας και 44 πινακίδες.

Οι 39 παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους (30) ενώ το αλκοολόμετρο εντόπισε 29 οδηγούς που είχαν πιει ένα ή και περισσότερα ποτήρια αλκοόλ.

Επιπλέον 21 οδηγοί εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της τροχαίας να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.

Επίσης 4 οδηγοί εντοπίστηκαν για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ άλλοι τόσοι πιάστηκαν να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ακόμη τρεις έκαναν επίδειξη ικανοτήτων, ένας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ εντοπίστηκαν 11 οχήματα που δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ, τέσσερα που έκαναν υπερβολικό θόρυβο και τρία ανασφάλιστα.

Πρόστιμο βεβαιώθηκε και σε οδηγό ταξί που επέλεγε πελάτες.

Οι αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έλεγξαν συνολικά 579 ΙΧ, 60 οχήματα Δημόσιας Χρήσης, 162 μοτοσυκλέτες και 33 μοτοποδήλατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ