Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 74 καταληψίες
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.
'Απαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.
Ενόψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ' όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.
Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 42χρονο μοτοσικλετιστή στη Μύκονο
12:20
Κλίμα συγκίνησης στην κηδεία του Λάκη Χαλκιά - Πλήθος κόσμου στο Α' Νεκροταφείο
12:11
Υπεβλήθη το αίτημα ενεργοποίησης της ρήτρας διαφυγής για την ενέργεια - Επενδύσεις 1 δισ. ως το 2028
12:00
Ο μητρικός θηλασμός: Η πρώτη επένδυση στην υγεία του παιδιού
11:50