Ασυνεπείς δανειολήπτες πρώτοι στο στόχαστρο ενόψει πλειστηριασμών
Πλησιάζει το πρώτο κύμα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε συστηματικά κακοπληρωτές δανειολήπτες και οι τράπεζες βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα. .. κριτήρια που θα καθορίσουν ποια ακίνητα θα βγουν στο σφυρί.
Οι χρονοβόρες διαδικασίες για τους πλειστηριασμούς εκτιμάται ότι θα αρχίσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθούν στα τέλη του έτους, αλλά και την επόμενη χρονιά, με τους συστηματικά ασυνεπείς δανειολήπτες, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 2.000, να μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο.
Ένα από τα κριτήρια επιλογής για τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί είναι το ύψος του δανείου, με οφειλές που είτε δεν εμπίπτουν στην ασφάλεια του νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είτε ξεπερνούν τις 300.000-350.000 ευρώ.
Το δεύτερο κριτήριο αφορά τη συμπεριφορά του δανειολήπτη και το κατά πόσο είναι συνεργάσιμος με την τράπεζα όσον αφορά τις υποχρεώσεις του. Υπάρχουν δάνεια με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ και οι δανειολήπτες έχουν «εξαφανιστεί» και δεν έχουν καμία επικοινωνία με την τράπεζα για ρύθμιση.
Hellenic Train: Καθυστέρηση άνω των δύο ωρών στο δρομολόγιο Αθήνα–Θεσσαλονίκη λόγω βλάβης στη σήραγγα Όθρυος
22:51
Καταδίωξη - θρίλερ δύο ανηλίκων που έκλεψαν μοτοσικλέτα στο Περιστέρι (vid)
22:50
Τραυματισμός 23χρονου από μαχαίρι στο Αγρίνιο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
22:37
Θύμα εξαπάτησης 70χρονη στη Θεσσαλονίκη – Μισό εκατομμύριο ευρώ η λεία (vid)
22:24