ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Μαθητής νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο

Καλαμάτα: Μαθητής νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο

Άτομο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας

UNSPLASH

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή (8/3) σε Λύκειο της Καλαμάτας, με έναν μαθητή να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το messinialive, η κατάσταση της υγείας του παιδιού δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ αναμένεται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απολύμανση του σχολείου και τον εντοπισμό των επαφών που είχε ο μαθητής τις τελευταίες ημέρες.

Να σημειωθεί πως, πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα που έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες, με τα προηγούμενα να έχουν εντοπιστεί στο πανεπιστήμιο Πατρών.

ΕΟΔΥ: Αύξηση των κρουσμάτων

Το έτος 2023 η επίπτωση της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου αυξήθηκε, φτάνοντας σε προπανδημικά επίπεδα και εντός του έτους 2024 έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ συνολικά 12 κρούσματα από όλη τη χώρα.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Οι πολίτες και κυρίως νεαρά άτομα που έχουν κλινικά συμπτώματα συμβατά με τη νόσο (πυρετό και εξάνθημα) πρέπει άμεσα να απευθύνονται σε ιατρό. Οι ιατροί επί υποψίας μηνιγγίτιδας, πρέπει άμεσα να χορηγούν θεραπεία και να παραπέμπουν σε νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ