ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την όραση του 20μηνου κοριτσιού από την Κρήτη

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την όραση του 20μηνου κοριτσιού από την Κρήτη
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα θα μπει τέλος στην αγωνία των γονιών του 20 μηνών κοριτσιού καθώς τότε οι γιατροί θα διαπιστώσουν εάν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο αριστερό του μάτι.

"Μάχη" από τους γιατρούς για να σωθεί η όραση του κοριτσιού

Το παιδί υποβλήθηκε, το μεσημέρι, σε επέμβαση στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» από εξειδικευμένους χειρούργους οφθαλμίατρους ενώ ήταν σε ετοιμότητα και νευροχειρουργοί για την αποκατάσταση του ινιακού οστού, κάτι το οποίο δεν κρίθηκε τελικώς απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η βλάβη που προκάλεσε το ροτβάιλερ στο μικρό κορίτσι είναι τόσο σοβαρή που, παρά την μάχη που δίνουν οι γιατροί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το παιδί να χάσει την όραση του.

Η μοιραία βόλτα με τον σκύλο και το χρονικό της αποκατάστασης

Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από το σκύλο της οικογένειάς του κατά την διάρκεια μιας βόλτας. Το ροτβάιλερ, που εδώ και λίγες ημέρες ήταν το νέο κατοικίδιο του σπιτιού, επιτέθηκε και δάγκωσε την μικρούλα για άγνωστο λόγο.

Οι γονείς βλέποντας το παιδί τους αιμόφυρτο και τραυματισμένο το μετέφεραν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Τα τραύματα της όμως ήταν τόσο σοβαρά που κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της μικρής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το 20 μηνών παιδί είχε κάταγμα ινιακού οστού, σοβαρό τραύμα στο αριστερό μάτι , βαθύ και εκτεταμένο τραύμα πάνω από το φρύδι και το αυτί, το οποίο κατέληγε στο πίσω μέρος του κρανίου.

Μόλις η κατάσταση της σταθεροποιήθηκε, αποφασίστηκε η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Έτσι χθες το βράδυ το παιδί ήρθε από την Κρήτη στην Αθήνα με C 130 της πολεμικής αεροπορίας. Οι γιατροί της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» αφού υπέβαλαν το κορίτσι σε εξετάσεις για να δουν την έκταση της βλάβης το έβαλαν στο χειρουργείο προκειμένου να σώσουν την όραση του.

Η γενικότερη κατάσταση της υγείας της είναι καλή, γι αυτό και νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο του παιδιατρικού νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ