ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Σε διαδραστικό χάρτη και σε πραγματικό χρόνο όλες οι δενδροφυτεύσεις

Δήμος Αθηναίων: Σε διαδραστικό χάρτη και σε πραγματικό χρόνο όλες οι δενδροφυτεύσεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

EUROKINISSI

Μια από τις βασικές δεσμεύσεις του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα παίρνει σάρκα και οστά.

Ο δήμος Αθηναίων προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις δεντροφυτεύσεις σε πραγματικό χρόνο, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το Athenstrees.

Πρόκειται για ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, που δημιούργησε η ΔΑΕΜ και απεικονίζονται σε διαδραστικό χάρτη (https://athenstrees.cityofathens.gr/) όλες οι νέες δενδροφυτεύσεις, ο αριθμός και το είδος των δένδρων που φυτεύονται, αλλά και τα ακριβή σημεία τους.

«Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που συνυπογράψαμε με τους πολίτες της Αθήνας έχει ενεργοποιηθεί. Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Δενδροφυτεύσεων της ΔΑΕΜ Α.Ε. συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής Αρχής για μία πράσινη, βιώσιμη και οικολογική Αθήνα», ανέφερε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Ήδη η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1.000 δένδρα από την αρχή του έτους. Δίνοντας προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια σύγχρονη μητρόπολη για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Αποστολόπουλος, τόνισε: «Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή κάθε δημότης της Αθήνας γίνεται κοινωνός της προσπάθειας για μία πιο πράσινη πόλη. Από σήμερα προσφέρουμε νέες δυνατότητες σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, που επιθυμούν μία πράσινη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ