ΕΛΛΑΔΑ

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον προπονητή της

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον προπονητή της
Eurokinissi

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η αθλήτρια ιστιοπλοΐας, η οποία είχε καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση της από τον προπονητή της.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και η νεαρή αθλήτρια υπέβαλε όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, αίτημα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή, χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Ωστόσο, η υπεράσπιση του προπονητή αντέδρασε, λέγοντας πως η νεαρή έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της την κατάθεσή της, ενώ προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η καταγγέλλουσα εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεσή της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου η νεαρή αθλήτρια διευκρίνισε ότι «στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομερείς είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα».

Τελικά, έπειτα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο αποφάσισε η καταγγέλλουσα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο πρώην προπονητής της αθλήτριας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή. Με οριακή πλειοψηφία, όμως, ο 39χρονος απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα Εφετών και πλέον ο κατηγορούμενος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ