ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Περιφερειάρχης και αρχιεπίσκοπος υποδέχτηκαν τον Ρώσο κοσμοναύτη

Ηράκλειο: Περιφερειάρχης και αρχιεπίσκοπος υποδέχτηκαν τον Ρώσο κοσμοναύτη

Τον Ρώσο κοσμοναύτη Γιούρι Μαλέντσενκο (Yuri Malenchenko), υποδέχθηκαν σήμερα στα γραφεί της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Οι δυο τους του ευχήθηκαν καλή παραμονή τόσο στον ίδιο όσο και στα μέλη της οικογένειας του που τον συνοδεύουν.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, που βρίσκεται στην Κρήτη μετά την επιστροφή του από το διάστημα για αποθεραπεία, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αρχιεπίσκοπο για τη θερμή υποδοχή.

Όπως είπε, ο ίδιος και οι συνάδελφοι του θαυμάζουν την Κρήτη από το διάστημα. Είναι δε ευτυχής τώρα που βρίσκεται στο νησί με την οικογένεια του, δίνοντας μάλιστα στον περιφερειάρχη και τον αρχιεπίσκοπο φωτογραφίες του νησιού με λήψεις που έχουν γίνει από το διάστημα.

Επίσης, τόνισε ότι η Κρήτη πέρα του ότι είναι ένας άριστος τουριστικός προορισμός, έχει υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές με σπα και όλα τα πλεονεκτήματα για την αποκατάσταση της υγείας των κοσμοναυτών, όπως πολύ καλό φυσικό περιβάλλον, ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και τη φημισμένη υγιεινή κρητική διατροφή. Ακόμη αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την παραμονή του στο νησί, για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε διάφορα αξιοθέατα, ορθόδοξα προσκυνήματα, στις πόλεις και στην ύπαιθρο, κ.ά.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Γιούρι Μαλέντσενκο, σημειώνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται ένας κοσμοναύτης στο νησί. Χαρακτήρισε δε ιδιαίτερα σημαντικό ότι έρχεται για την αποκατάσταση της υγείας του, γιατί η Κρήτη προσφέρεται και πληροί τις προϋποθέσεις για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των κοσμοναυτών..

«Η παρουσία του Γιούρι στην Κρήτη θα αποτελέσει μια σπουδαία διαφήμιση για το νησί μας, για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, τον τουρισμό, τη Κρητική διατροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος και του έδωσε αναμνηστικά ενθυμήματα για το νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ