ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φοιτητές μαθητές στο συλλαλητήριο για την παιδεία στο κέντρο της Αθήνας

eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται από φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στο νόμο ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Οι συμμετέχοντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έδωσαν ραντεβού στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

poreia syllalitirio kentro athinas

Με πανό και συνθήματα φοιτητές διαδήλωσαν κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Eurokinissi

Λόγω του πανεκπαιδευτικού, η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

poreia athina foitites sygkentrosi mi kratika panepistimia

Πορεία των φοιτητών σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

INTIME NEWS

Αναλυτικότερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

panekpaideytiko syllalitirio poreia sygkentrosi mi kratika panepistimia

Από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

INTIME NEWS

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης - κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Θεσσαλονίκη

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Στην πορεία, που είχε αφετηρία την πλατεία Καμάρας και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης για να καταλήξει στο πανεπιστημιακό κάμπους, συμμετείχαν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ζητώντας την απόσυρση του νέου νόμου.

Νωρίτερα, φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΑΠΘ, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας πλακάτ, πραγματοποίησαν για τον ίδιο λόγο σιωπηρή διαμαρτυρία στην Καμάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ