Βέροια: Αλλοδαποί κατήγγειλαν πατέρα και γιο για εξαναγκαστική εργασία με απειλή βίας
Ανανεώθηκε:
Περιπολικό της αστυνομίας.
ΕurokinissiΔικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, πρόκειται για πατέρα και γιο, που φέρεται μετά από καταγγελία, να απασχολούσαν, χωρίς τη θέλησή τους, ως εργάτες γης, δύο αλλοδαπούς, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγραφα.
Οι δύο αλλοδαποί άνδρες κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, αναφέροντας πως «πατέρας και γιος, από το καλοκαίρι του 2023 έως και αρχές Μαρτίου του 2024, τους απασχολούσαν ως εργάτες γης και χρησιμοποιώντας απειλή βίας και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλλαν να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ το κατάλυμα που τους παρείχαν δεν τηρούσε τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης».
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη προστασία και αρωγή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική - Έξι συλλήψεις
Παραλίγο κλήση σε ανάπηρο ελλείψει πεζοδρομίου - «Θα μπορούσα να σκοτωθώ»
Οι πατέρες που έχουν κόρες φαίνεται να είναι πιο αφοσιωμένοι στις συντρόφους τους, δείχνει μελέτη
18:32
Αρχαία Ρώμη: Η μαρμάρινη επιγραφή που αποκαλύπτει πώς οι Ρωμαίοι τιμούσαν τους κεραυνούς
18:22
Ο Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε την πρόσκληση συμμετοχής του Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο των G20
18:20
«Βουτιά» στην κατανάλωση για πρώτη φορά μετά τον κορωνοϊό - Millennial και Gen Z πρωτοστατούν
18:10