ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Μία Σουηδέζα, ένας Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο και ένας Έλληνας οι συλληφθέντες

Ζωγράφου: Μία Σουηδέζα, ένας Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο και ένας Έλληνας οι συλληφθέντες

Αστυνομική επιχείρηση σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Οι τρεις προσαγωγές που είχαν γίνει το πρωί του Σαββάτου (16/3) στου Ζωγράφου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην Πανεπιστημιούπολη, μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τρεις συλληφθέντες δεν είναι φοιτητές και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους συνδέουν με τους εμπρησμούς στην περιοχή.  

Πρόκειται για μία γυναίκα από τη Σουηδία 40 ετών, έναν Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο 35 ετών και έναν Έλληνα 38 ετών και κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η επιχείρηση έγινε σε κτήριο της φοιτητικής εστίας που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου έγιναν οι εμπρησμοί, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, κροτίδες κρότου λάμψης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σε συνέχεια σημερινού (16-03-2024) Δελτίου Τύπου σχετικά με αστυνομική επιχείρηση σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, οι -3- προσαχθέντες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Η επιχείρηση έγινε σε κτήριο της φοιτητικής εστίας που βρίσκεται κοντά στο σημείο που έγιναν οι εμπρησμοί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, κροτίδες κρότου λάμψης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια. Η επιχείρηση ξεκίνησε ξημερώματα, γύρω στις 6 το πρωί. Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν το κτήριο των φοιτητικών εστιών και αστυνομικοί από την ΟΠΚΕ και την Ασφάλεια Αττικής μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και άρχισαν έρευνες.

Η επέμβαση της Αστυνομίας αποφασίστηκε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις νεαρών στου Ζωγράφου, με εμπρησμούς σε σταθμευμένα σχολικά λεωφορεία και ΙΧ αλλά και επιθέσεις με μολότoφ σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα στους χώρους που ερευνήθηκαν εντοπίστηκαν:

–27- άδεια μπουκάλια μπύρας,

-11- ρόπαλα,

-4- χειροβομβίδες κρότου -λάμψης,

-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,

-5- κράνη,

μάσκα και κουκούλες τύπου full face,

ένα laptop,

μια μικροκάμερα,

καμένη ελληνική σημαία,

γάντια,

-3- πανό και χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κάνουμε μια προανάκριση προκειμένου να διαπιστώσουμε αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη επίθεση βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου και αν κάποια από τα όργανα τα οποία χρησιμοποίησαν βρίσκονταν στο χώρο του Πανεπιστημίου».

Στην αστυνομική επιχείρηση πήραν μέρος και αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια όπου θα ερευνηθούν για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ